Zonnepanelen Vijfhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Vijfhuizen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze website bekijk je praktische raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Vijfhuizen!

zonnepanelen installateur 2141
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2141
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vijfhuizen juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.haarlemmermeer.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Haarlemmermeer. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Haarlemmermeer kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Vijfhuizen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Vijfhuizen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan is het voordeel al €1170,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 700.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vijfhuizen fluctueren tussen de €4000 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op circa 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €684 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Vijfhuizen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3700 – €4300€400
2298012€5100 – €5650€500
3335014€5975 – €6225€825
4389017€6400 – €6675€930
5439019€6900 – €7300€1030
6512023€7450 – €7875€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Vijfhuizen achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vijfhuizen bedraagt 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Vijfhuizen?

Voor PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vijfhuizen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vijfhuizen vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten tref jij in een zeer korte periode een deskundige expert in jouw omgeving. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het soort woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Vijfhuizen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vijfhuizen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 2140, 2141).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!