Zonnepanelen Lisserbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lisserbroek? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met de zonnepanelen-vergelijker lees jij praktische tips over zonnepanelen kopen in Lisserbroek!

zonnepanelen installateur 2165
 • Een kleiner energiecontract.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2165
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lisserbroek juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.haarlemmermeer.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Haarlemmermeer. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Lisserbroek
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Lisserbroek kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,04 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lisserbroek liggen tussen om en nabij de €4400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €616,5 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lisserbroek bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3575 – €4450€440
2299011€5225 – €5775€500
3331014€6000 – €6175€750
4382016€6450 – €6650€880
5453020€6925 – €7300€1010
6511022€7475 – €8150€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lisserbroek ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lisserbroek is 3140 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Lisserbroek?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lisserbroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lisserbroek vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek je moeiteloos een uitstekende vakman in de buurt. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Lisserbroek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lisserbroek op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 2165).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!