Zonnepanelen Heemstede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Heemstede? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Met behulp van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze vergelijker lees je veelzijdige info aangaande zonnepanelen kopen in Heemstede!

zonnepanelen installateur 2101
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
Postcode2101
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heemstede juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.heemstede.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heemstede. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Heemstede zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Heemstede
Direct zonnepanelen bestellen? In Heemstede zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5025), dan is het belastingvoordeel al €1055,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 650.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Heemstede fluctueren tussen de €4300 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en NLE betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Heemstede kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3575 – €4300€420
2271011€5125 – €5600€525
3348016€6050 – €6150€775
4419018€6350 – €6625€940
5444019€6950 – €7275€970
6516021€7600 – €8050€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Heemstede achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heemstede bedraagt 2990 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Heemstede?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heemstede

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Heemstede vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een deskundige monteur in jouw omgeving. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Heemstede.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Heemstede.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heemstede op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Heemstede-Centrum, Heemstede-Zuid, Heemstede west van de spoorbaan)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!