Zonnepanelen Lijnden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Lijnden? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je samengestelde informatie aangaande zonnepanelen kopen in Lijnden!

zonnepanelen installateur 1175
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1175
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lijnden juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.haarlemmermeer.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Haarlemmermeer. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Lijnden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lijnden bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5000), dan loopt dit al op tot €1050. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lijnden zitten vaak tussen de €4700 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Lijnden kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120106€3575 – €4450€390
2289012€5225 – €5600€650
3338015€6025 – €6050€775
4382016€6450 – €6600€940
5447019€7000 – €7275€980
6501023€7600 – €8150€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lijnden bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lijnden bedraagt 3140 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lijnden?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lijnden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lijnden vergelijken? Door middel van het advies hieronder tref je in enkele stappen een uitmuntende specialist in de regio. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Lijnden.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lijnden op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1175).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!