Zonnepanelen Haarlemmerliede en Spaarnwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij veelzijdige adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude!

zonnepanelen installateur 2064
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haarlemmerliede en Spaarnwoude april 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.haarlemmerliede.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Haarlemmerliede en Spaarnwoude kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 550.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude liggen tussen de €5400 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €654,75 (tarieven april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3675 – €4475€410
2281012€5175 – €5700€575
3324014€6025 – €6275€800
4395017€6300 – €6750€920
5437019€7050 – €7150€1030
6486023€7500 – €7975€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Haarlemmerliede en Spaarnwoude ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haarlemmerliede en Spaarnwoude bedraagt 3360 kWh. Dit staat voor plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haarlemmerliede-en-spaarnwoude

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Haarlemmerliede en Spaarnwoude vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies jij in korte tijd een goede monteur in je postcoderoos. Tal van bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Wijk 00)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 2064).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente