Zonnepanelen Schiphol kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Schiphol? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl tref je veelzijdige tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Schiphol!

zonnepanelen installateur 1118
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1118
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schiphol juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.haarlemmermeer.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Haarlemmermeer. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Haarlemmermeer is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Schiphol
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Schiphol zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4650), dan is jouw winst al €976,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 650.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Schiphol liggen tussen de €4600 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon betaal je hiervoor wel €612 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Schiphol is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3500 – €4275€380
2290012€5250 – €5675€600
3320014€6050 – €6275€825
4386017€6325 – €6775€910
5454019€7075 – €7225€1010
6487022€7575 – €8125€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Schiphol tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schiphol bedraagt 3140 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Schiphol?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schiphol

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Schiphol vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind jij zonder problemen een uitstekende expert in de buurt. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf biedt zo erkend zonnepanelen advies in Schiphol.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schiphol op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1117, 1118, 2131).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!