Zonnepanelen Rijsenhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Rijsenhout? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rijsenhout!

zonnepanelen installateur 1435
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1435
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijsenhout juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.haarlemmermeer.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Rijsenhout
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Rijsenhout kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rijsenhout liggen tussen om en nabij de €5100 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €688,5 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Rijsenhout is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3700 – €4225€420
2281013€5200 – €5725€650
3328015€6000 – €6025€725
4383016€6525 – €6675€920
5447020€7050 – €7125€960
6497022€7550 – €7875€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Rijsenhout check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijsenhout is 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Rijsenhout?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijsenhout

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rijsenhout vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij moeiteloos een erkende vakman in je woonplaats. Verschillende adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Rijsenhout.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rijsenhout op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een regionaal project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1435).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!