Zonnepanelen Cruquius kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Cruquius? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van deze website check jij waardevolle gegevens over zonnepanelen kopen in Cruquius!

zonnepanelen installateur 2142
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2142
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cruquius juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.haarlemmermeer.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Haarlemmermeer. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Cruquius
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Cruquius zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,06 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Cruquius variëren tussen de €4300 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €686,25 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Cruquius kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3625 – €4325€430
2290012€5250 – €5900€575
3331014€6000 – €6050€750
4390018€6525 – €6650€890
5462020€6925 – €7200€1000
6512021€7400 – €7950€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Cruquius vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cruquius is 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Cruquius?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cruquius

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Cruquius vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies je in enkele stappen een uitmuntende expert in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Cruquius.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Cruquius op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal zonne-energie project (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2142).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!