Zonnepanelen Zwanenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zwanenburg? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze vergelijker lees jij actuele aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Zwanenburg!

zonnepanelen installateur 1161
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1161
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwanenburg juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.haarlemmermeer.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Haarlemmermeer. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Haarlemmermeer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zwanenburg
Direct zonnepanelen bestellen? In Zwanenburg kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan profiteer je al van een korting van €1034,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zwanenburg zitten vaak tussen de €5000 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en NLE betaal je al snel €636,75 (tarief juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zwanenburg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3425 – €4425€410
2275013€5025 – €5750€600
3349015€6000 – €6050€800
4388016€6400 – €6725€950
5452020€6900 – €7200€980
6514022€7700 – €7875€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zwanenburg achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwanenburg bedraagt 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Zwanenburg?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwanenburg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zwanenburg vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Zwanenburg.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zwanenburg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een project in je eigen buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 1160, 1161).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!