Zonnepanelen Zwaanshoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Zwaanshoek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze vergelijker ontdek jij handige gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zwaanshoek!

zonnepanelen installateur 2136
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2136
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwaanshoek juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.haarlemmermeer.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zwaanshoek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zwaanshoek kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan is jouw winst al €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 500.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zwaanshoek liggen tussen de €5200 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €681,75 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zwaanshoek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3400 – €4325€420
2299013€5300 – €5775€575
3359015€5925 – €6075€700
4418018€6400 – €6600€940
5468019€6925 – €7275€1020
6509021€7625 – €8150€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Zwaanshoek achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwaanshoek is 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Zwaanshoek?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwaanshoek

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zwaanshoek vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je in korte tijd een goede vakman in je postcodegebied. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het type woning. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Zwaanshoek.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zwaanshoek op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 2136).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!