Zonnepanelen Abbenes kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Abbenes? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl check jij uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Abbenes!

zonnepanelen installateur 2157
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2157
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Abbenes juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.haarlemmermeer.nl vind je de spelregels in de gemeente Haarlemmermeer. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Haarlemmermeer kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Abbenes
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Abbenes zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan is het voordeel al €1212,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Abbenes schommelen tussen de €4800 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €609,75 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Abbenes bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3600 – €4350€440
2286013€5075 – €5600€600
3340015€6025 – €6100€800
4407017€6500 – €6850€890
5444019€7000 – €7125€1010
6481021€7525 – €7900€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Abbenes achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Abbenes is 3140 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Abbenes?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-abbenes

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Abbenes vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk jij snel en eenvoudig een betrouwbare expert in de regio. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets expliciet het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Abbenes.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Abbenes op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol)? Dan kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 2157).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!