Zonnepanelen Haarlem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Haarlem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via de zonnepanelen-vergelijker vind je samengestelde info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Haarlem!

zonnepanelen installateur 2001
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2001
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haarlem april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.haarlem.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Haarlem. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Haarlem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Haarlem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Haarlem kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Haarlem komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (kosten april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Haarlem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3400 – €4300€400
2303012€5250 – €5750€675
3349015€6075 – €6250€875
4385018€6300 – €6825€940
5434019€7100 – €7200€1030
6519022€7450 – €8150€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Haarlem achterhaal je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haarlem bedraagt 2470 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Haarlem?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haarlem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Haarlem vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in je postcoderoos. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de aard van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Haarlem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Haarlem.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haarlem op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oude Stad, Haarlemmerhoutkwartier, Zijlwegkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Aarder- en Veerpolder, Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Parkwijk, Transvaalwijk, Indischewijk, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Vogelenwijk, Delftwijk, Vondelkwartier, Spaarndam, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2051).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente