Zonnepanelen Hoogersmilde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Hoogersmilde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze tool doorzoek je praktische informatie over zonnepanelen kopen in Hoogersmilde!

zonnepanelen installateur 9423
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9423
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogersmilde augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.middendrenthe.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Midden-Drenthe kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hoogersmilde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hoogersmilde bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 800.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hoogersmilde schommelen tussen de €5300 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €668,25 (prijs augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hoogersmilde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3675 – €4325€430
2301011€5275 – €5825€500
3357016€6025 – €6025€825
4394018€6450 – €6825€880
5431020€7050 – €7300€980
6515022€7450 – €8050€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Hoogersmilde vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogersmilde bedraagt 3080 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Hoogersmilde?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogersmilde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hoogersmilde vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan heb jij binnen enkele minuten een uitstekende vakman in jouw streek. Verschillende adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Hoogersmilde.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hoogersmilde op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9423).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!