Zonnepanelen Hooghalen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Hooghalen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Op basis van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van deze website ontdek jij actuele info over zonnepanelen kopen in Hooghalen!

zonnepanelen installateur 9414
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9414
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hooghalen juni 2023

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.middendrenthe.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Midden-Drenthe. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Midden-Drenthe zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Hooghalen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hooghalen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan loopt dit al op tot €1223,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2023. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hooghalen liggen tussen de €4600 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Pure Energie betaal je hiervoor wel €648 (kosten juni 2023). Met goedkope zonnepanelen in Hooghalen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3550 – €4475€420
2275011€5200 – €5725€625
3337016€6075 – €6150€775
4409016€6475 – €6675€940
5454020€7000 – €7125€990
6511022€7450 – €8200€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Hooghalen ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hooghalen bedraagt 3080 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hooghalen?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hooghalen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hooghalen vergelijken? Door het advies hieronder kies jij in korte tijd een goede vakspecialist in je postcodegebied. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Hooghalen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hooghalen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9414).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!