Zonnepanelen Balinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Balinge? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze pagina lees jij bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Balinge!

zonnepanelen installateur 9437
 • Lagere maandlasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9437
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Balinge augustus 2022

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.middendrenthe.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Midden-Drenthe. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Midden-Drenthe zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Balinge
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Balinge kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Balinge variëren tussen de €4200 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €684 (tarief augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Balinge is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3500 – €4375€380
2291011€5275 – €5725€650
3338016€6050 – €6225€875
4406016€6425 – €6825€950
5430019€7100 – €7125€1030
6485023€7450 – €7800€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Balinge tref je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Balinge bedraagt 3080 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Balinge?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-balinge

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Balinge vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies jij binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in je postcodegebied. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Balinge.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificering (bijv. VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Balinge op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9437).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!