Zonnepanelen Hijken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Hijken? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze tool vind je bruikbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hijken!

zonnepanelen installateur 9415
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9415
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hijken augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.middendrenthe.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Midden-Drenthe. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hijken
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hijken kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5850), dan loopt dit al op tot €1228,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 800.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hijken zitten vaak tussen de €4900 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio betaal je hiervoor wel €650,25 (onkosten augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Hijken bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3525 – €4300€380
2298013€5050 – €5775€625
3334016€5975 – €6250€700
4412017€6475 – €6650€950
5437020€6925 – €7150€1020
6495022€7525 – €7850€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Hijken zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hijken bedraagt 3080 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Hijken?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hijken

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hijken vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een erkende vakman in de regio. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf expliciet het huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Hijken.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hijken op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Dan kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9415).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!