Zonnepanelen Orvelte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Orvelte? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij praktische tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Orvelte!

zonnepanelen installateur 9441
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9441
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Orvelte augustus 2022

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.middendrenthe.nl vind je de spelregels in de gemeente Midden-Drenthe. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde noemen we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Orvelte
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Orvelte kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Orvelte fluctueren tussen de €5400 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €690,75 (prijspeil augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Orvelte kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3500 – €4425€390
2293012€5050 – €5900€600
3350016€6000 – €6050€725
4418016€6450 – €6625€950
5461020€7075 – €7200€1010
6490023€7600 – €7875€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Orvelte tref je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Orvelte is 3080 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Orvelte?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-orvelte

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Orvelte vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan zoek je vandaag nog een deskundige monteur in jouw streek. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort woning. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Orvelte.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Orvelte op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een regionaal project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9441).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!