Zonnepanelen Smilde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Smilde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref jij uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Smilde!

zonnepanelen installateur 9422
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9422
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Smilde augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.middendrenthe.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Midden-Drenthe. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Midden-Drenthe kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Smilde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Smilde zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan pak je al €987. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 600.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (augustus 2022) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Smilde fluctueren tussen de €5000 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €666 (tarief augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Smilde kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3450 – €4275€410
2310013€5150 – €5750€600
3343016€6050 – €6100€875
4419017€6400 – €6625€950
5433020€6925 – €7125€990
6490021€7475 – €8000€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Smilde achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Smilde is 3080 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Smilde?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-smilde

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Smilde vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vind jij in korte tijd een deskundige specialist in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Smilde.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Smilde op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9422).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!