Zonnepanelen Nieuw-Balinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Nieuw-Balinge? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze pagina check jij bruikbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nieuw-Balinge!

zonnepanelen installateur 7938
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode7938
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Balinge mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.middendrenthe.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Midden-Drenthe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nieuw-Balinge
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Balinge zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5300), dan loopt dit al op tot €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 500.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuw-Balinge zitten vaak tussen de €4000 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €607,5 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nieuw-Balinge is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3650 – €4475€420
2308013€5300 – €5625€650
3356014€5900 – €6250€700
4391017€6475 – €6800€920
5441019€7100 – €7300€1030
6483023€7650 – €7950€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Nieuw-Balinge achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Balinge is 3080 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nieuw-Balinge?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-balinge

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Balinge vergelijken? Geholpen door het advies hieronder kies jij in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in je postcoderoos. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Nieuw-Balinge.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Balinge op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7938).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!