Zonnepanelen Spier kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Spier? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website check je actuele gegevens over zonnepanelen kopen in Spier!

zonnepanelen installateur 9417
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9417
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spier augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.middendrenthe.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Midden-Drenthe. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Spier
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Spier zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5900), dan loopt dit al op tot €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,06 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Spier schommelen tussen de €5100 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €654,75 (vergoeding augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Spier bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3600 – €4500€440
2308012€5150 – €5650€550
3338016€6000 – €6225€825
4381017€6325 – €6600€880
5453020€7075 – €7150€990
6510022€7550 – €7975€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Spier check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spier is 3080 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Spier?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spier

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Spier vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij snel en eenvoudig een professionele expert in jouw omgeving. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het soort huis. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Spier.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Spier op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9417).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!