Zonnepanelen Bruntinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Bruntinge? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check je uitgebreide info die helpen bij zonnepanelen kopen in Bruntinge!

zonnepanelen installateur 9435
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9435
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bruntinge september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.middendrenthe.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Midden-Drenthe. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Bruntinge
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bruntinge bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4850), dan bedraagt dit al €1018,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bruntinge variëren tussen de €4500 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €679,5 (prijspeil september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Bruntinge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118206€3450 – €4375€380
2309013€5175 – €5800€675
3328014€5925 – €6225€800
4384018€6350 – €6625€930
5433020€6900 – €7175€1020
6485022€7500 – €7800€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bruntinge ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bruntinge is 3080 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Bruntinge?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bruntinge

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Bruntinge vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een erkende specialist in je woonplaats. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Bruntinge.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bruntinge op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9435).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!