Zonnepanelen Beilen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Beilen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Middels zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van deze pagina doorzoek je veelzijdige details over zonnepanelen kopen in Beilen!

zonnepanelen installateur 9411
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9411
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beilen augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.middendrenthe.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Midden-Drenthe. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Drenthe kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Beilen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Beilen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5800), dan is jouw winst al €1218. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (augustus 2022) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beilen fluctueren tussen de €4200 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €645,75 (onkosten augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Beilen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3650 – €4500€400
2292011€5275 – €5650€675
3355016€6000 – €6025€850
4400018€6325 – €6675€910
5439019€6900 – €7200€990
6505022€7575 – €7800€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Beilen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beilen is 3080 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Beilen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beilen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Beilen vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een betrouwbare monteur in je postcodegebied. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk expliciet het huis. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Beilen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beilen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9410, 9411, 9412, 9413).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!