Zonnepanelen Westerbork kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Westerbork? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via deze pagina ontdek jij actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Westerbork!

zonnepanelen installateur 9431
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9431
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerbork augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.middendrenthe.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Midden-Drenthe kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Westerbork
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Westerbork bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Westerbork liggen tussen om en nabij de €5200 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (onkosten augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Westerbork kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3550 – €4275€410
2281012€5000 – €5650€525
3330014€6000 – €6025€850
4407016€6525 – €6850€890
5449020€7100 – €7225€990
6494021€7625 – €7825€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Westerbork tref jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerbork is 3080 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Westerbork?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerbork

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Westerbork vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk jij in korte tijd een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het type woning. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Westerbork.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Westerbork op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal zonne-energie project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9430, 9431).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!