Zonnepanelen Zwiggelte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Zwiggelte? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze tool vind je accurate toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zwiggelte!

zonnepanelen installateur 9433
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwiggelte augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.middendrenthe.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er ook een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Drenthe kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Zwiggelte
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Zwiggelte kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan profiteer je al van een korting van €1008. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zwiggelte liggen tussen om en nabij de €4100 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €675 (onkosten augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Zwiggelte bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118807€3575 – €4275€430
2289011€5000 – €5750€650
3324016€6025 – €6050€875
4394017€6450 – €6700€930
5468020€6925 – €7225€960
6498021€7600 – €7825€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Zwiggelte check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwiggelte is 3080 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 panelen van 285 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Zwiggelte?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwiggelte

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zwiggelte vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek jij in korte tijd een professionele aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de aard van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Zwiggelte.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zwiggelte op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 9433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!