Zonnepanelen Drijber kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Drijber? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze tool vind je actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Drijber!

zonnepanelen installateur 9419
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9419
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drijber oktober 2023

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.middendrenthe.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Midden-Drenthe. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Drenthe zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Drijber
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Drijber zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Drijber zitten vaak tussen de €4600 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €659,25 (prijs oktober 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Drijber bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3500 – €4300€430
2304011€5000 – €5825€600
3346014€6100 – €6275€850
4405017€6450 – €6775€930
5451019€6975 – €7275€1000
6482021€7425 – €7950€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Drijber check je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drijber is 3080 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Drijber?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drijber

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Drijber vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een professionele monteur in jouw streek. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Drijber.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Drijber op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9419).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!