Zonnepanelen Witteveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Witteveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze vergelijker bekijk je uitgebreide details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Witteveen!

zonnepanelen installateur 9439
 • Een lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9439
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Witteveen mei 2023

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.middendrenthe.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er nog een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Witteveen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Witteveen kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan loopt dit al op tot €1039,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 700.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Witteveen fluctueren tussen de €5300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (tarieven mei 2023). Via goedkope zonnepanelen in Witteveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117108€3475 – €4300€400
2274011€5250 – €5825€575
3330016€6075 – €6275€825
4405018€6300 – €6650€890
5449019€7075 – €7300€960
6505022€7425 – €7900€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Witteveen zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Witteveen bedraagt 3080 kWh. Dit staat voor plusminus 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Witteveen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-witteveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Witteveen vergelijken? Door onze stappenplan kies jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Veel leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Witteveen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Witteveen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een regionaal project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9439).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!