Zonnepanelen Zuidveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Zuidveld? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker check jij handige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zuidveld!

zonnepanelen installateur 9432
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9432
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidveld augustus 2022

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.middendrenthe.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Midden-Drenthe. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Midden-Drenthe zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zuidveld
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zuidveld kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 550.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zuidveld fluctueren tussen de €5000 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (prijspeil augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Zuidveld bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3450 – €4475€420
2308011€5200 – €5850€650
3346014€6100 – €6150€800
4387018€6400 – €6825€890
5464020€6900 – €7125€1000
6516023€7700 – €8125€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Zuidveld achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidveld is 3080 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Zuidveld?

Voor zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidveld

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zuidveld vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vind je in enkele stappen een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Zuidveld.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zuidveld op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 9432).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!