Zonnepanelen Eursinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Eursinge? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je bruikbare toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Eursinge!

zonnepanelen installateur 9434
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9434
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eursinge augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.middendrenthe.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Midden-Drenthe. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Eursinge
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Eursinge zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan is het voordeel al €1013,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Eursinge komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie betaal je hiervoor wel €677,25 (tarieven augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Eursinge bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119708€3500 – €4475€390
2307011€5025 – €5700€600
3335016€5975 – €6200€700
4380018€6350 – €6725€920
5454020€7075 – €7250€1010
6518021€7625 – €8075€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Eursinge zie je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eursinge is 3080 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Eursinge?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eursinge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Eursinge vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kies jij binnen enkele minuten een deskundige expert in jouw streek. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo interessant zonnepanelen advies in Eursinge.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eursinge op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9434).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!