Zonnepanelen Bovensmilde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bovensmilde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze tool check jij uitgebreide toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Bovensmilde!

zonnepanelen installateur 9421
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9421
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bovensmilde augustus 2022

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.middendrenthe.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er nog een handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Bovensmilde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Bovensmilde kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan pak je al €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bovensmilde komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Qurrent betaal je al snel €661,5 (tarief augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Bovensmilde bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3550 – €4350€440
2289011€5125 – €5800€500
3340015€5950 – €6075€825
4417017€6325 – €6800€950
5458020€6900 – €7300€960
6512022€7650 – €8175€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Bovensmilde vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bovensmilde bedraagt 3080 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bovensmilde?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bovensmilde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bovensmilde vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies je snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in de buurt. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer duidelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Bovensmilde.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bovensmilde op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het een regionaal project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9420, 9421, 9422).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!