Zonnepanelen Garminge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Garminge? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij accurate informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Garminge!

zonnepanelen installateur 9438
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9438
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Garminge augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.middendrenthe.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Garminge
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Garminge bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan pak je al €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Garminge fluctueren tussen de €5300 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert circa 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Pure Energie betaal je hiervoor wel €686,25 (vergoeding augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Garminge kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3625 – €4475€400
2285011€5200 – €5875€575
3323015€6100 – €6250€825
4393018€6450 – €6675€920
5456020€7100 – €7300€1020
6492022€7400 – €7875€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Garminge bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Garminge bedraagt 3080 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Garminge?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-garminge

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Garminge vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een uitstekende aanbieder in de regio. Een aantal bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type woning. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Garminge.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificering (denk aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Garminge op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9438).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!