Zonnepanelen Mantinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Mantinge? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Mantinge!

zonnepanelen installateur 9436
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9436
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mantinge juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.middendrenthe.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Midden-Drenthe. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Midden-Drenthe zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Mantinge
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Mantinge bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan is het belastingvoordeel al €1023,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Mantinge schommelen tussen de €4200 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €681,75 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Mantinge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3700 – €4350€400
2296013€5250 – €5750€650
3330014€6050 – €6250€700
4410017€6350 – €6675€910
5437019€7100 – €7225€1030
6483021€7675 – €8000€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Mantinge tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mantinge bedraagt 3080 kWh. Dit staat voor grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Mantinge?

Voor het leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mantinge

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Mantinge vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan zoek je binnen enkele minuten een betrouwbare expert in je postcodegebied. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer expliciet het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Mantinge.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mantinge op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9436).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!