Zonnepanelen Kollumerland en Nieuwkruisland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kollumerland en Nieuwkruisland? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Via innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind je uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kollumerland en Nieuwkruisland!

zonnepanelen installateur 9299
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kollumerland en Nieuwkruisland mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.kollumerland.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kollumerland en Nieuwkruisland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kollumerland en Nieuwkruisland kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kollumerland en Nieuwkruisland variëren tussen de €4900 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Qurrent betaal je hiervoor wel €670,5 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kollumerland en Nieuwkruisland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3475 – €4300€380
2285013€5300 – €5850€675
3323014€5950 – €6275€775
4406018€6525 – €6700€890
5469019€7000 – €7275€970
6490021€7625 – €7975€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Kollumerland en Nieuwkruisland achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kollumerland en Nieuwkruisland is 2640 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 280 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kollumerland en Nieuwkruisland?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kollumerland-en-nieuwkruisland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kollumerland en Nieuwkruisland vergelijken? Middels het advies hieronder tref je snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Kollumerland en Nieuwkruisland.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kollumerland en Nieuwkruisland op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9299).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente