Zonnepanelen Wijster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wijster? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij bruikbare informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wijster!

zonnepanelen installateur 9418
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9418
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijster augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.middendrenthe.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Wijster
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wijster kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan profiteer je al van een korting van €966. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 750.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wijster zitten vaak tussen de €4900 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of NLE betaal je hiervoor wel €657 (onkosten augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wijster kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3400 – €4200€420
2300012€5075 – €5750€500
3321016€6025 – €6250€725
4381016€6300 – €6675€900
5461020€7025 – €7275€1010
6509021€7425 – €7900€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Wijster vind je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijster bedraagt 3080 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Wijster?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijster

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wijster vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vind jij snel en eenvoudig een goede expert in de regio. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type woning. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Wijster.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wijster op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Dan mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9418).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!