Zonnepanelen Oranje kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oranje? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl lees jij veelzijdige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Oranje!

zonnepanelen installateur 9416
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9416
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oranje augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.middendrenthe.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Drenthe. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Midden-Drenthe zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oranje
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oranje kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan is het voordeel al €1233,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oranje liggen tussen de €5400 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (tarief augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oranje bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3550 – €4200€380
2308012€5075 – €5775€550
3321014€6100 – €6125€775
4384016€6325 – €6650€920
5432020€7100 – €7250€960
6517022€7700 – €8125€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Oranje bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oranje is 3080 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Oranje?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oranje

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oranje vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies je in enkele stappen een erkende specialist in jouw omgeving. Veel monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Oranje.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oranje op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9416).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!