Zonnepanelen Frederiksoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Frederiksoord? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze website vind je bruikbare aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Frederiksoord!

zonnepanelen installateur 8382
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8382
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Frederiksoord mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.gemeentewesterveld.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Westerveld. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Westerveld kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Frederiksoord
Direct zonnepanelen bestellen? In Frederiksoord kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan is het voordeel al €1139,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al ruim een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Frederiksoord komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €672,75 (onkosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Frederiksoord bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3575 – €4325€420
2284011€5000 – €5850€625
3359014€6075 – €6175€775
4408018€6550 – €6625€890
5440019€6925 – €7125€1020
6509021€7450 – €8050€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Frederiksoord bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Frederiksoord is 3150 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Frederiksoord?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-frederiksoord

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Frederiksoord vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vergelijk jij snel en eenvoudig een goede vakspecialist in je woonplaats. Diverse aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de kosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Frederiksoord.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificering (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Frederiksoord op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8382).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!