Zonnepanelen Vledder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Vledder? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze website doorzoek jij veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Vledder!

zonnepanelen installateur 8381
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8381
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vledder mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.gemeentewesterveld.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Westerveld. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Westerveld zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Vledder
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vledder bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5400), dan is het voordeel al €1134. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vledder schommelen tussen de €5000 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €670,5 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Vledder is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3625 – €4300€380
2291011€5075 – €5825€675
3335014€6025 – €6250€875
4384017€6450 – €6650€890
5468019€6975 – €7175€1030
6508021€7550 – €8200€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Vledder zie je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vledder is 3150 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Vledder?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vledder

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Vledder vergelijken? Op basis van onze stappenplan vind jij zonder problemen een goede aanbieder in je postcoderoos. Tal van leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo relevant zonnepanelen advies in Vledder.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om naam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vledder op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8380, 8381).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!