Zonnepanelen Wateren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Wateren? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze vergelijker vind je handige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Wateren!

zonnepanelen installateur 8438
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8438
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wateren mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentewesterveld.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Westerveld. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Westerveld kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wateren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wateren kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan is jouw winst al €1076,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wateren komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon betaal je al snel €672,75 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wateren is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120307€3650 – €4350€420
2289013€5225 – €5750€525
3360014€6075 – €6100€850
4409017€6550 – €6775€950
5455020€7100 – €7225€960
6495021€7650 – €8000€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Wateren zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wateren is 3150 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Wateren?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wateren

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wateren vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten heb je zonder problemen een deskundige specialist in je postcoderoos. De meeste installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies tevens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Wateren.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wateren op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8438).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!