Zonnepanelen Wittelte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Wittelte? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels onze website ontdek jij bruikbare tips over zonnepanelen kopen in Wittelte!

zonnepanelen installateur 7986
 • Snelle terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7986
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wittelte mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.gemeentewesterveld.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Westerveld. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Westerveld kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wittelte
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wittelte kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wittelte variëren tussen de €4500 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in ongeveer 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €657 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wittelte is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3475 – €4350€380
2270012€5025 – €5650€650
3333016€6000 – €6175€700
4417017€6325 – €6850€910
5451019€7050 – €7125€970
6501021€7525 – €7900€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Wittelte lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wittelte is 3150 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Wittelte?

Voor het leggen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wittelte

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wittelte vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten tref jij in enkele stappen een uitstekende vakman in je postcoderoos. Sommige leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Wittelte.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wittelte op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7986).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!