Zonnepanelen Uffelte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Uffelte? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze website lees je waardevolle details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Uffelte!

zonnepanelen installateur 7975
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7975
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uffelte mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.gemeentewesterveld.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Westerveld. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Westerveld kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Uffelte
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Uffelte kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5725), dan is het voordeel al €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Uffelte variëren tussen de €4100 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op om en nabij 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €645,75 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Uffelte bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3425 – €4450€430
2283011€5125 – €5700€625
3355015€6000 – €6075€700
4404016€6550 – €6625€920
5470020€7100 – €7150€970
6499021€7500 – €8175€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Uffelte ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uffelte bedraagt 3150 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Uffelte?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uffelte

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Uffelte vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten zoek je zonder problemen een goede monteur in jouw omgeving. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Uffelte.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Uffelte op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7975).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!