Zonnepanelen Zorgvlied kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Zorgvlied? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze vergelijker doorzoek je actuele raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Zorgvlied!

zonnepanelen installateur 8437
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zorgvlied mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.gemeentewesterveld.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Westerveld. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Westerveld kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zorgvlied
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zorgvlied kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5100), dan bedraagt dit al €1071. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 800.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zorgvlied zitten vaak tussen de €5300 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €670,5 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zorgvlied kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3575 – €4325€400
2309012€5275 – €5825€575
3353016€5950 – €6100€850
4416018€6350 – €6700€900
5466020€6950 – €7225€960
6512023€7525 – €7950€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Zorgvlied vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zorgvlied is 3150 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Zorgvlied?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zorgvlied

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zorgvlied vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind jij in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Zorgvlied.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zorgvlied op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8437).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!