Zonnepanelen Doldersum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Doldersum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Middels krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Doldersum!

zonnepanelen installateur 8386
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8386
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doldersum mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.gemeentewesterveld.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Westerveld. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Westerveld zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Doldersum
Direct zonnepanelen bestellen? In Doldersum zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan is het belastingvoordeel al €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 500.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Doldersum fluctueren tussen de €4300 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en NLE betaal je hiervoor wel €679,5 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Doldersum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3650 – €4250€390
2300012€5025 – €5750€650
3359015€6050 – €6175€800
4386018€6300 – €6700€930
5445019€6900 – €7300€1030
6490021€7500 – €8050€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Doldersum zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doldersum bedraagt 3150 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Doldersum?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doldersum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Doldersum vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een betrouwbare vakman in je woonplaats. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Doldersum.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Doldersum op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8386).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!