Zonnepanelen Oude Willem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oude Willem? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl check je veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oude Willem!

zonnepanelen installateur 8439
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8439
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oude Willem mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gemeentewesterveld.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Westerveld. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Westerveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oude Willem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oude Willem kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens erg goedkoop een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5150), dan is jouw winst al €1081,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Grofweg 600.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oude Willem zitten vaak tussen de €4000 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €675 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oude Willem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119506€3400 – €4225€390
2291012€5025 – €5875€575
3334014€6050 – €6025€850
4417017€6375 – €6800€900
5455019€6900 – €7275€980
6504022€7700 – €8200€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Oude Willem ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oude Willem is 3150 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Oude Willem?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oude-willem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Oude Willem vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref jij vandaag nog een goede installateur in je postcoderoos. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het soort woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Oude Willem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oude Willem op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8439).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!