Zonnepanelen Havelterberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Havelterberg? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze tool vind je samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Havelterberg!

zonnepanelen installateur 7974
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7974
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Havelterberg mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.gemeentewesterveld.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Westerveld. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Westerveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Havelterberg
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Havelterberg zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan loopt dit al op tot €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Havelterberg komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €643,5 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Havelterberg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3425 – €4225€440
2310011€5250 – €5875€675
3332015€5950 – €6175€875
4389016€6300 – €6700€930
5448019€6975 – €7300€1020
6515022€7525 – €8025€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Havelterberg ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Havelterberg bedraagt 3150 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Havelterberg?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-havelterberg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Havelterberg vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk je vandaag nog een uitmuntende installateur in je woonplaats. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Havelterberg.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Havelterberg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7974).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!