Zonnepanelen Havelte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Havelte? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenrevolutie.nl vind jij samengestelde aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Havelte!

zonnepanelen installateur 7971
 • Makkelijk geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7971
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Havelte mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.gemeentewesterveld.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Westerveld. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Westerveld kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Havelte
Direct zonnepanelen bestellen? In Havelte kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een lage rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5650), dan is het belastingvoordeel al €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al ruim een half miljoen huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Havelte schommelen tussen de €4500 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen resulteert in grofweg 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je hiervoor wel €639 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Havelte bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3475 – €4450€440
2283011€5000 – €5625€625
3339016€6025 – €6100€800
4396016€6500 – €6600€940
5457020€7000 – €7175€1020
6519021€7600 – €7850€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Havelte tref je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Havelte is 3150 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Havelte?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-havelte

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Havelte vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Havelte.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Havelte op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7970, 7971).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!