Zonnepanelen Ruinen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ruinen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze website tref je actuele details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ruinen!

zonnepanelen installateur 7963
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7963
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ruinen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.gemeentewesterveld.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Westerveld. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Westerveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ruinen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ruinen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan loopt dit al op tot €1165,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 750.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ruinen liggen tussen de €5400 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Qurrent betaal je al snel €630 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ruinen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117908€3400 – €4400€430
2271012€5300 – €5850€625
3353014€6025 – €6100€700
4414018€6525 – €6675€920
5466020€6925 – €7125€1000
6498022€7425 – €8175€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ruinen achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ruinen bedraagt 3150 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ruinen?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ruinen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ruinen vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref je binnen enkele minuten een professionele specialist in de regio. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Ruinen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ruinen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal zonne-energie project (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7963).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!