Zonnepanelen Darp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Darp? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Via zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind je handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Darp!

zonnepanelen installateur 7973
 • Snelle terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7973
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Darp mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gemeentewesterveld.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Westerveld. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Westerveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Darp
Direct zonnepanelen bestellen? In Darp zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5675), dan loopt dit al op tot €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Darp variëren tussen de €4000 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Darp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3400 – €4225€390
2290011€5225 – €5825€625
3356014€5925 – €6275€700
4381017€6425 – €6700€890
5430019€6975 – €7250€980
6502023€7525 – €8025€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Darp achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Darp bedraagt 3150 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Darp?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-darp

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Darp vergelijken? Door het advies hieronder kies je snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in je woonplaats. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type huis. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Darp.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Darp op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7973).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!