Zonnepanelen Dwingeloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Dwingeloo? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Middels innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze website lees jij toepasbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dwingeloo!

zonnepanelen installateur 7964
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dwingeloo mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.gemeentewesterveld.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Westerveld. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Westerveld kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Dwingeloo
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Dwingeloo kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan loopt dit al op tot €1170,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Dwingeloo komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Nuon betaal je al snel €632,25 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Dwingeloo kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3625 – €4250€430
2292012€5125 – €5700€550
3334015€5900 – €6200€775
4400016€6425 – €6725€950
5440019€6975 – €7150€960
6507021€7675 – €7975€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Dwingeloo vind je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dwingeloo bedraagt 3150 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Dwingeloo?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dwingeloo

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Dwingeloo vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs heb je in korte tijd een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Dwingeloo.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dwingeloo op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7881, 7964, 7990, 7991).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!