Zonnepanelen Nijensleek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Nijensleek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze tool tref je accurate info die helpen bij zonnepanelen kopen in Nijensleek!

zonnepanelen installateur 8383
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8383
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijensleek mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.gemeentewesterveld.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Westerveld. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Westerveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nijensleek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nijensleek kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan pak je al €1144,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 550.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nijensleek komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €675 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nijensleek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3475 – €4350€380
2310011€5175 – €5600€575
3334016€6025 – €6075€825
4382018€6475 – €6850€940
5468019€7075 – €7200€1000
6498021€7525 – €7925€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Nijensleek tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijensleek is 3150 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde klanten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Nijensleek?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijensleek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nijensleek vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een erkende specialist in je postcoderoos. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Nijensleek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nijensleek op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8383).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!