Zonnepanelen Wapse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Wapse? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je samengestelde adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wapse!

zonnepanelen installateur 7983
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7983
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wapse mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.gemeentewesterveld.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Westerveld. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Westerveld kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wapse
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wapse kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan bedraagt dit al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 800.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wapse variëren tussen de €5000 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €650,25 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wapse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3425 – €4225€420
2308012€5075 – €5650€600
3322015€5950 – €6275€700
4395016€6450 – €6850€920
5432020€6925 – €7200€1030
6500021€7525 – €7950€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Wapse tref jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wapse bedraagt 3150 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Wapse?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wapse

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wapse vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. Tal van monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Wapse.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wapse op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 7983).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!