Zonnepanelen Diever kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Diever? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij toepasbare informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Diever!

zonnepanelen installateur 7981
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7981
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Diever mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.gemeentewesterveld.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Westerveld. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Westerveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Diever
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Diever bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 800.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Diever liggen tussen om en nabij de €4300 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers betaal je hiervoor wel €648 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Diever is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3600 – €4325€380
2285011€5200 – €5600€650
3328016€5975 – €6100€850
4391017€6300 – €6675€920
5451019€7000 – €7175€1030
6504022€7475 – €8025€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Diever zie je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diever is 3150 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Diever?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-diever

Interessante installaties:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Diever vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten zoek jij in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in je woonplaats. Het merendeel van de aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Diever.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Diever op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7980, 7981, 7983).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!